Nails tutorial: Ombre design en techniek (met pigment en glitter)


Vandaag laat ik jullie zien wat je onder
andere met pigment kunt maken. Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden. Pigmenten zijn gewoon gekleurde poeders, die je door gel kunt mengen,
acryl kunt mengen, maar je kunt ze ook in de plaklaag van de gelpolish doen.
Dat betekent dat je pigment zowel op de natuurlijke nagel als op kunstnagel
kunt gebruiken. Ik heb nu een laagje Superbond Basegel aangebracht. Deze geeft een plaklaagje na het uitharden. En die hebben we nodig om straks de
pigmenten te bewerken. (Hard de Superbond Basegel 30 seconden uit in LED of 2 minuten in UV.) Ik heb nu twee mooie kleuren gekozen,
waarvan ik vind dat ze mooi bij elkaar passen. Dat is Pure Pigment nummer 26 en Pure Pigment nummer 33. Deze laat ik straks als ombre in elkaar overlopen. En ik heb de Glitter Dust
45 gekozen als extra glittertje erbij. Zoals je ziet is het potje al bijna
leeg. Dat betekent dat hij heel veel wordt gebruikt. Het is eigenlijk mijn favoriet. Met de fluffy brush pak ik een beetje
pigment poeder op en die poets ik in de plaklaag. Die laat ik rustig overlopen.. Het is niet dat je pigmentpoeder abrupt stopt. De lichte kleur pigmentpoeder poets ik eroverheen. Als laatste pak ik nog wat van de glitter dust en die poets ik in voor wat extra bling. Vervolgens doe ik de nagel nog 10 seconden in de LED-lamp, zodat het pigment goed vastzit in de plaklaag van de gel. En als laatste brengen we de High Shine aan. De High Shine kan alleen op kunstnagels, want die is niet flexibel genoeg voor de natuurlijke nagel. Het voordeel van de High Shine is dat hij wat dikker is. Dus mochten er wat oneffenheden zitten in de pigmentpoeders… dan maakt de High Shine dat mooi glad. En ook, bijvoorbeeld, glitters zul je mooi afgewerkt zien. En die harden we 30
seconden uit in de Sun Light (LED) of 2 minuten in UV. Dan is dit het resultaat.. een mooie ombre in eigenlijk een minuut tijd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *